Search
  • Aputassut

Seniorikissa Nippon saapui Tolkkisten kissatalolle yhdessä veljensä kanssa. Näistä kahdesta Nippon oli selvästi dominoivampi, ja alistuvampi veli joutuikin usein väistelemään tämän määrätietoisen leidin näpäytyksiä. Yhdessä tulleita kissoja ei yleensä eroteta, ja kissoille etsitään yhteinen koti. Tässä tapauksessa päädyttiin kuitenkin veljen hyvinvoinnin takia etsimään parivaljakolle eri kodit. Säyseä veli löysikin pian kodin, ja Nippon jatkoi kissatalolla kodinetsintää.

Vaikka Nippon oli ihana, ihmisystävällinen ja rauhallinen kissa, sillä oli ikävä tapa räpätä satunnaisesti kynsillä ihmisen kättä sitä silittäessä - räpäytystä ei kuitenkaan tapahtunut joka kerta silittäessä.

Pian kissatalolla otettiinkin käyttöön pulloharja, jolla oli turvallista silitellä Nipponia - varrellisen pitkän harjan kanssa kädet säästyivät pieniltä räpäytyksiltä. Pulloharjasta tulikin Nipponin suosikki! Nippon tervehti hoitovuoroon tulleita hoitajia ystävällisesti ja käheästi naukuen, ja hetken jaloissa kiehnättyään se menikin jo vakiopaikallensa pienen kiipeilypuun ylimmälle tasolle odottamaan. Tasolla oli nimittäin mukava pyöriä samalla kun sitä silitetään, joko kädellä tai pulloharjalla.


Joka kerta Nippon ei kuitenkaan ollut seurustelutuulella. Silloin se jatkoi uniaan peittonsa sisällä välittämättä hoitajien puuhista huoneessa.


Nippon tapasi kissatalolla ollessaan muutamia kotiehdokkaita. Sitä oikeaa ei vain pitkään aikaan sattunut kohdalle. Nipponin kodinetsinnästä teki haasteellista nimenomaan sen satunnainen ihmisten käsien räpäyttely. Nippon tarvitsisi hyvin ymmärtäväisen kodin.


Nipposen kodinhakuvideo.


Hyvää kannattaa odottaa. Viisi kuukautta kissatalolla vietettyään Nippon vihdoin muutti uuteen kotiin. Lähtiessä mukaan pakattiin Nipponin lempipeitto sekä tietenkin oma pulloharja.

17 views0 comments

Pieni Paiste-pentu syntyi keväällä 2019 kissatalolla sokealle emolle. Emo hoiti ja kasvatti pentunsa hyvin ja tunnollisesti - nuori emo myös leikki usein vilkkaiden pentujensa kanssa. Loppukesällä kaikki pennut ja emo muuttivat uusiin koteihin.


1-vuotis syntymäpäivänään Paiste kuitenkin palautui kissatalolle. Vilkas ja leikkisä pentu oli kasvanut vilkkaaksi ja leikkisäksi nuoreksi kissaksi. Kasvava kissanpentu tarvitsee paljon aktivointia, ja meno on välillä hurjaa. Lisäksi pennun elämään kuuluvat oleellisina osina erilaiset lelut sekä aktivointilelut kuten pallorata.

Ilman aktivointia kissa saattaa osoittaa turhautumista häiriökäyttäytymisellä, joka voi esiintyä esimerkiksi ihmisten käsiin tai jalkoihin hyökkäilynä.

Kissaa on myös tärkeää leikittää leluilla eikä esimerkiksi kädellä.


Palauduttuaan kissatalolle huomattiin pian, että Paiste on emonsa tavoin lähes sokea. Tämä seikka on myös osaltaan voinut vaikuttaa kissan käytökseen.


Sokea kissa pystyy elämään aivan yhtä täysipainoista elämää kuin muutkin kissat, ja on vain muutamia asioita, joita täytyy ottaa huomioon. Kissalle kannattaa puhua, kun sitä lähestyy, ja esimerkiksi hiekkalaatikon ja ruokakuppien paikkoja ei saa vaihdella. Lisäksi sokealla kissalla tulee olla esimerkiksi rapisevia leluja. Kiipeilypuussakin sokea kissa pystyy liikkumaan varsin ketterästi!


Paiste osoitti olevansa aivan yhtä ihana ja reipas kissa kuin se oli ollut pienenä pentunakin.

Ja niinpä jo parin viikon päästä ihana Paiste pääsi muuttamaan uuteen kotiin. Nykyisessä kodissa Paisteen erityistarpeet huomioidaan, sitä aktivoidaan leikeillä ja se saa elää turvallisesti huomion keskipisteenä.

Aurinko paistoi tämän täydellisen kissan elämään, ja vaikka sen yksi aisti on lähes olematon, siltä ei puutu enää mitään.

21 views0 comments
  • Aputassut

Kissatalolta adoptoitu Kerttu palautui talolle, koska siitä oli tullut vihainen. Kerttu hyväksyi perheessä vain yhden ihmisen.

Miksi Kerttu menetti luottamuksen ihmisiin, sitä se ei osannut kertoa.

Se piiloutui peitteen alle ja koki kaikki kontaktiyritykset uhkana. Kerttu ei halunnut mitään, ei kosketusta, ei leikkiä, ei ihmistä edes samaan huoneeseen. Kertusta tuli näkymätön, onneton ja vihainen. Peitteen alta se teki valehyökkäyksiä, jos ihminen lähestyi. Silloin talolla päätettiin yhdessä antaa Kertulle tilaa ja rauhaa. Siivoilemalla huoneessa rauhallisesti jutellen ja laulellen hoitajat osoittivat Kertulle olevansa hyvällä asialla Kerttua varten.

Kerttu oli edelleen näkymätön, mutta hyökkäily lakkasi ja ruoka rupesi katoamaan kupista.


Peitteen alta näkyi tassu ja tummat silmät tarkkailivat ihmisen toimia. Keksittiin tarjota Kertulle peitteen raosta herkkutahnaa lusikalla. Muutaman kerran Kerttu lennätti lusikan tahnoineen pitkin seiniä, mutta Kertusta rupesi näkymään nenä, korvat ja yhtenä päivänä Kerttu oli muuttunut näkyväksi ja istui huoneen hyllyllä tiukka ilme kasvoillaan odottamassa herkkuaan.


Kerttu on nyt aluksi sijaiskotisopimuksella rohkaistumassa vielä lisää. Uusimpien terveisten mukaan Kerttu on vallannut kodin ja asukkaiden sydämet kokonaan.


Ei enää näkymätön vaan rohkea, seurallinen, leikkisä kotikissa Kerttu. ❤


29 views0 comments
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

© 2018 PSEY ry

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now